Програма на 6тиот БАСК

Петок, 10ти јуни:
17:00 - Отворање на саемот и претставување на учесниците
19:00 - Промоција на книгата: „Абраксасов водич низ документарен филм“ (Бојан Панџа, Центар за либертерски студии, Белград)
21:00 - Проекција на филмот:  „Бабички на Револуцијата“

Сабота, 11ти јуни:
12:00 - Дискусија: Улогата на анархизмот и анти-авторитарната левица во студентските движења
15:00 - Трибина: Моменталната состојба во Грција
16:30 - Трибина: „Глобална криза: производство на очај“
18:00 - Презентација на No Borders кампот - Бугарија

Недела, 12ти јуни:
12:00 - Дискусија: Анархизмот и меинстрим медиумите
15:00 - Дискусија за заеднички балкански кампањи против национализмот, кризата на капитализмот, нуклеарна енергија

No comments:

Post a Comment